Welkom bij Inclusief Bewegen   Click to listen highlighted text! Welkom bij Inclusief Bewegen

Training Toegankelijk Fryslân

Wil je echt aan de slag om te testen hoe de toegankelijkheid is in een bedrijf of organisatie, dan kan dit een geschikte training voor je zijn. In de training leer je welke soorten beperkingen er zijn en krijg je tips hoe je de toegankelijkheid kunt bevorderen.

Ook worden tips besproken over hoe je met mensen met verschillende soorten beperkingen kunt omgaan. Een tip die in de training wordt besproken is bijvoorbeeld: ‘Vraag of je iemand mag helpen, in plaats van dat je iemand helpt zonder te vragen.’ Iemand zomaar bij een arm vastpakken bij het oversteken kan door de ander als niet prettig worden ervaren. Je leert in deze training verder hoe je het beste een goede vraag kunt stellen. Zodat je de andere persoon het beste kunt helpen. Vaak geven mensen zelf wel aan welke hulp ze nodig hebben. Een andere tip is : praat tegen de persoon zelf en niet eerst tegen de begeleider. De begeleider is er ter ondersteuning als de persoon er zelf niet helemaal uit komt of de juiste woorden niet kan vinden.

Wil je meer weten over de toegankelijkheid en over omgaan met mensen met verschillende beperkingen, volg dan de training Toegankelijk Fryslân via deze link

Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!