Click to listen highlighted text!

Drie vragen aan… Els Dudink, stuurgroeplid

In Groningen zijn veel studenten die zich als vrijwilliger willen inzetten voor een goed doel, zoals het maatjesproject van Inclusief Bewegen. Vanuit het bestuur van de Studentendesk Rode Kruis in Groningen werkte Els Dudink hieraan mee. Inmiddels denkt ze met de stichting mee vanuit de stuurgroep.

 Waar liggen kansen voor de projecten van Inclusief Bewegen?

‘Veel studenten vinden het leuk en leerzaam om iets naast hun studie te doen. Daar liggen dus kansen voor het maatjesproject. Tegelijkertijd is het moeilijk om de continuïteit hierbij te waarborgen. Want na een jaar willen zij wel weer wat anders oppakken, of ze vertrekken omdat zij zijn afgestudeerd. Er zullen dus wel elk jaar opnieuw nieuwe studenten geworven moeten worden.’

Wat breng jij zelf in in de stuurgroep?

‘Ik probeer vooral vanuit het perspectief van jongeren en studenten mee te denken. Daarbij valt het me op hoe lang het soms duurt voordat zorginstellingen aanhaken bij een project zoals Bewegen en Meedoen. En dat, terwijl hun medewerking essentieel is om hun cliënten of bewoners te activeren. Wat mij betreft mogen zorginstellingen dus best meer ‘doorpakken’. Want hun cliënten hebben direct baat bij dit soort projecten!

Hoe zou de stichting meer vrijwilligers kunnen betrekken?

Laat vooral meer van de projecten zien op social media. Zo weten studenten dat zij zich op deze manier kunnen inzetten en wat ze daarvoor terugkrijgen aan leuke en bijzondere ervaringen!

Meld je hier aan voor de Studentendesk van het Rode Kruis.

Click to listen highlighted text!