Click to listen highlighted text!

MBO-studenten gaan Spelbox digitaliseren

Om het werken met de Spelbox nog makkelijker te maken, gaan studenten van ROC Noorderpoort de komende maanden aan de slag om dit instrument te digitaliseren. Zo kunnen de spelleiders straks direct nieuwe vragen inzetten, zonder dat zij nog gebruik hoeven maken van PowerPointpresentaties.

Het idee achter de Spelbox is even simpel als doeltreffend. Verleid mensen om in een gezellige groep actief mee te doen aan het beantwoorden van allerlei quizvragen. Samen antwoorden bedenken op vragen naar ‘weetjes’… Iets voordoen wat de anderen moeten raden… Elke vraag doet een specifiek beroep op de deelnemers, waardoor zij mentaal en fysiek in beweging komen.

Uit alle positieve reacties blijkt dat de Spelbox uitermate geschikt is om mensen op een laagdrempelige manier aan hun mentale en fysieke conditie te laten werken. Steeds meer instellingen besluiten daarom gebruik te maken van de Spelbox voor hun bewoners: met name zorginstellingen voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Om die groeiende vraag aan te kunnen, wordt de Spelbox nu gedigitaliseerd.

‘Met dit project willen we een brug slaan tussen de spelleiders die de Spelbox geven en de ontwikkelaars die achter de schermen de vragen voortdurend aanvullen en actualiseren’, vertelt Thijs Havinga. Samen met studenten van de opleiding Multimedia van ROC Noorderpoort gaat hij de komende maanden aan de slag om alle achterliggende techniek die hiervoor nodig is te realiseren.

‘Groot voordeel hiervan is dat de spelleiders straks met een paar drukken op de knop een online set vragen kunnen opvragen, die precies is afgestemd op het niveau en de belangstellingssfeer van de groep. In feite versimpelen we het proces achter de Spelbox, waardoor dit instrument dus nog gestroomlijnder en gebruikersvriendelijker wordt!’

Click to listen highlighted text!