Click to listen highlighted text!

Nieuws

Samen bouwen aan inclusie in Fryslân

In 2019 raakten wij betrokken bij de Fryske Netwurk Sirkel voor het waarmaken van het VN-verdrag inzake personen met een beperking. Door de maatregelen voor Corona kon men daarna fysiek niet bij elkaar komen. Het tijd om er een nieuwe impuls aan te geven.

Lees meer

Bestuurswijzigingen en plannen

Afgelopen tijd hebben we “beweegprojecten” afgerond. Nadat we enige jaren geen nieuws hadden, kan het bestuur van Inclusief Bewegen melden dat Henk van Rijen het bestuur is komen versterken. We namen ook afscheid van de penningmeester en wisselden rollen in het bestuur. Zie “De organisatie” voor de actuele samenstelling. Als bestuur willen we de komende tijd nieuwe projecten verbinden aan de stichting.

Lees meer
‘We kijken vooral naar de mogelijkheden van deelnemers’

‘We kijken vooral naar de mogelijkheden van deelnemers’

In Wijkcentrum Het Dok – in Lewenborg (Groningen) doet elke woensdagmiddag een groep mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking mee aan de Spelbox. Caroline Maathuis (19) is sinds April 2017 spelleider van de groep. Daarnaast studeert zij Psychologie aan de RUG. Wat zijn haar ervaringen? En hoe sluit de Spelbox aan bij de nieuwe stroming rond Positieve Gezondheid?

Lees meer

Inschrijving Socialrun 2022 open

De jaarlijkse Socialrun, een estafetteloop van 555km, vormt de hoofdactiviteit van stichting Socialrun. Het evenement vindt standaard plaats in het derde weekend van september, dit jaar van 16 t/m 18 september 2022. De inschrijving voor teams is geopend!

Lees meer

Drie vragen aan… Els Dudink, stuurgroeplid

‘Veel studenten vinden het leuk en leerzaam om iets naast hun studie te doen. Daar liggen dus kansen voor het maatjesproject’, zegt Els Dudink, stuurgroeplid van de Stichting Inclusief Bewegen.

Lees meer

Drie vragen aan… Chiljon Struiken, spelleider

Samen het liedje ‘Hoofd, schouder, knieën, teen’ uitbeelden. ‘Dat klinkt kinderachtig. Maar voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking is ’t best lastig’, merkte spelleider Chiljon Struiken.

Lees meer
Click to listen highlighted text!