Welkom bij Inclusief Bewegen   Click to listen highlighted text! Welkom bij Inclusief Bewegen

Fryske netwurksirkel 7 juli 2023

Op vrijdag 7 juli 2023 vond er weer een bijeenkomst plaats van de Fryske netwurksirkel. Deze keer sloot Ivo Thonon van de Maag Lever Darmstichting aan om uitleg te geven over de ‘’Hoge nood app’’.

De ‘’hoge nood app’’ is een app die je kunt installeren op je telefoon. Als bezoeker van een dorp of stad is het fijn om te weten waar je terecht kunt bij hoge nood, vooral als je bijvoorbeeld te maken hebt met een chronische aandoening waardoor je vaker naar het toilet moet.  Ivo vertelde dat je met de Hoge nood app door middel van een routekaart kunt zien waar het dichtstbijzijnde openbare toilet is en welke afstand je hier nog voor moet afleggen. De toiletten zijn toegankelijk voor iedereen. Je kunt ook een beoordeling achter laten na het bezoek.

Verschillende gemeenten werken al met de Hoge nood app, waaronder de gemeente Heerenveen. Verschillende ondernemingen in Heerenveen stellen hun toilet beschikbaar en zijn al te vinden op de Hoge nood app. De ondernemingen die zich aangesloten hebben bij de Hoge nood app zijn te herkennen aan de Hoge nood sticker.

Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!