Met Anneke Helder als voorzitster van de vergadering. werd, samen met de ervaringsdeskundigen en projectleider vanuit De Fryske Marren, teruggekeken naar de succesmomenten van dit proefproject. Dit hebben we gedaan door op papier te schrijven waar we trots op zijn over wat we al hebben bereikt. De meesten waren trots op de samenwerking en dat er al dingen zijn aangepakt. Zoals bijvoorbeeld de tegels die weer goed neergelegd zijn in het centrum van Joure (ook wel de Midstraat genoemd). Ook is er positief gesproken over de Fixie app van de gemeente. Dit is een app waar je melding kunt doen over obstakels (dingen die je in de weg staan) of andere onwenselijke zaken die je tegen komt in je omgeving. Hier werd nog wel bij verteld dat de app nog niet altijd vertelt dat het gemelde probleem al opgelost is, dit zou verbeterd kunnen worden.
Daarna kon ieder voor zich op papier schrijven wat er in de volgende vergaderingen beter kan. Wat hier vooral uit kwam is, dat we het gebied moeten vergroten, dus niet alleen binnen Joure kijken, maar ook bijvoorbeeld Lemmer en/of Balk.
Omdat dit de laatste bijeenkomst was met begeleiding van Anneke Helder vanuit Stichting Inclusief Bewegen zijn er plannen gemaakt hoe de vergaderingen zich voort zullen zetten zonder Stichting Inclusief Bewegen. Er is een duo gemaakt, de ‘kartrekkers’, waarvan de een dingen zal gaan doen, en de ander zal meedenken in hoe we dat gaan doen.
Er wordt gevraagd om wel regelmatig, maar niet te vaak bijeen te komen, zodat het niet te veel wordt voor de ervaringsdeskundigen. Ook wil men er nog graag iemand met een licht verstandelijke beperking bij hebben. Maar ook iemand die slechtziend of blind is. Zo worden er nog meer problemen aangepakt.
Iedereen die aanwezig was heeft dit project positief ervaren. Men wil daarom door gaan met dit project in de gemeente. Henk en Nico van Stichting Inclusief Bewegen werden dan ook bedankt voor het mogelijk maken van deze manier van inclusie in gemeente “De Fryske Marren”.