Welkom bij Inclusief Bewegen   Click to listen highlighted text! Welkom bij Inclusief Bewegen

Werkgroep ‘Samen bouwen aan inclusie’ gemeente De Fryske Marren

Op de startbijeenkomst van 5 september zijn een aantal mensen geïnterviewd door Evert Pultrum van LFB Wolvega. Evert vroeg twee ervaringsdeskundigen naar hun verwachtingen en motivatie om mee te doen aan het project. Harm de Boer is door ‘De Kear’ (buurtwerk) gevraagd om mee te doen aan deze werkgroep. Hij hoopt met elkaar drempels weg te halen, zodat het veiliger wordt in de gemeente voor iedereen. Roelof Valkema werd gebeld om mee te doen en heeft gelijk ‘ja’ gezegd. Hij weet nog niet zo goed wat hij kan bijdragen aan de werkgroep, maar vindt het fijn om zijn verhaal te laten horen en zou graag zien dat er meer begrip komt voor slechtzienden en blinden binnen gemeente De Fryske Marren. Naast de ervaringsdeskundigen zijn ook een aantal andere deelnemers geïnterviewd.

Anneke Helder, procesbegeleider bij de bijeenkomsten, hoopt dat er stappen gemaakt gaan worden door het kennisnemen van de ervaringen van de ervaringsdeskundigen. Ze hoopt ook met de groep, door praktische aangedragen oplossingen, concrete resultaten te behalen.

Lonneke Post, buurtwerker in de gemeente, vindt het onderwerp inclusie (meedoen) belangrijk. Ze ziet mooie ideeën voorgesteld worden om de gemeente nog toegankelijker te maken. ‘De Kear’ hoopt betrokken te blijven bij de werkgroep om zodoende samen stappen vooruit te maken.

Henk van Rijen bestuurslid van Stichting Inclusief Bewegen is blij dat deze gemeente meedoet. Hij verwacht dat, door ‘met evenveel punten’ gewaardeerde inbreng van ambtenaren en ervarings-deskundigen, een win-win situatie voor beide groepen het resultaat zal zijn. 

Nico Smit, voorzitter van de Stichting, is blij om uit eerste hand ervaringen te hebben gehoord en zich op die manier te kunnen verplaatsen in anderen. Ook juicht hij toe dat deze gemeente belangstelling heeft voor het ‘VN verdrag Handicap’, dat als doel heeft de samenleving toegankelijk te maken voor iedereen.

Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!