Click to listen highlighted text!

Drie vragen aan… Yvette Moshage, maatje

In 2016 startte Yvette Moshage (22), student Geneeskunde, met het project Bewegen en Meedoen. Via de Studentendesk van het Rode Kruis werd ze gekoppeld aan Marika, een vrouw met het Syndroom van Down. Ze zien elkaar wekelijks en allebei vinden ze dat gezellig. 

Waarom ben je maatje geworden?
In eerste instantie duurde het maatjesproject 10 weken. Die tijd had ik precies over vorig jaar, omdat ik het een periode redelijk rustig had. Vaak hebben de mensen die een maatje krijgen een relatief klein sociaal netwerk. Daarom vond ik het leuk om op deze manier iemand een leuke ochtend of middag te geven. Uiteindelijk is dat zo goed bevallen dat ik nu al bijna een jaar bij mijn maatje kom.

Wat doen jullie zoal?
Meestal spelen we samen spelletjes. Vooral dammen en memorie vindt ze erg leuk. En natuurlijk drinken we altijd gezellig koffie en thee.

Wat vind je het leukste aan het project?
Ik merk dat Marika altijd opbloeit door dat uurtje persoonlijke aandacht. Want daar hebben haar begeleiders niet altijd de tijd voor. Het idee dat zij dat heel erg waardeert – dat vind ik eigenlijk het leukste!

Click to listen highlighted text!