Click to listen highlighted text!

Nieuws

‘We kijken vooral naar de mogelijkheden van deelnemers’

‘We kijken vooral naar de mogelijkheden van deelnemers’

In Wijkcentrum Het Dok – in Lewenborg (Groningen) doet elke woensdagmiddag een groep mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking mee aan de Spelbox. Caroline Maathuis (19) is sinds April 2017 spelleider van de groep. Daarnaast studeert zij Psychologie aan de RUG. Wat zijn haar ervaringen? En hoe sluit de Spelbox aan bij de nieuwe stroming rond Positieve Gezondheid?

Lees meer
Start Spelbox in Burgum

Start Spelbox in Burgum

In oktober is ‘Bewegen en meedoen’ gestart in Burgum (Friesland). Bij zorginstelling De Friese Wouden gaat een groep ouderen aan de slag met de Spelbox om op een speelse manier in beweging te blijven.

Lees meer

MBO-studenten gaan Spelbox digitaliseren

Om het werken met de Spelbox nog makkelijker te maken, gaan studenten van ROC Noorderpoort de komende maanden aan de slag om dit instrument te digitaliseren. ‘Zo wordt het nog gebruiksvriendelijker!’

Lees meer

Drie vragen aan… Els Dudink, stuurgroeplid

‘Veel studenten vinden het leuk en leerzaam om iets naast hun studie te doen. Daar liggen dus kansen voor het maatjesproject’, zegt Els Dudink, stuurgroeplid van de Stichting Inclusief Bewegen.

Lees meer

Drie vragen aan… Chiljon Struiken, spelleider

Samen het liedje ‘Hoofd, schouder, knieën, teen’ uitbeelden. ‘Dat klinkt kinderachtig. Maar voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking is ’t best lastig’, merkte spelleider Chiljon Struiken.

Lees meer
Click to listen highlighted text!