Welkom bij Inclusief Bewegen   Click to listen highlighted text! Welkom bij Inclusief Bewegen

Conferentie planbureau Fryslân 28.09.’23

Wat is Planbureau Fryslân? Planbureau Fryslân is een organisatie met diverse panels. Een panel is een groep mensen uit de samenleving vanuit de provincie Fryslân. Men is vier jaar lang bezig geweest met het onderwerp: ‘’Naar een inclusieve samenleving in 2040’’. Hoe kunnen de inwoners van provincie Fryslân nog meer samenleven en rekening houden met elkaar? Planbureau Fryslân heeft hiervoor onder andere onderzoek gedaan naar ouderen die te maken hebben en/of krijgen met armoede en eenzaamheid.

Met name bij het onderwerp eenzaamheid werd uitgebreid stil gestaan. Het zijn niet alleen ouderen die te maken krijgen met dit onderwerp. Ook jongeren gaven aan dat ze hier last van hebben. Vanuit het publiek ontstond dan ook een levendige discussie met de aanwezige gasten op het podium. Er werden diverse ideeën aangedragen om de eenzaamheid te verkleinen. Mensen die meer contact zoeken, kregen de nodige handvatten aangereikt van zowel publiek als de panelgasten.

Het onderwerp eenzaamheid leefde dus erg onder de aanwezigen. Andere onderwerpen kwamen door tijdgebrek niet meer aan de orde. Zowel tijdens de pauze als ook na afloop tijdens de ‘afsluitborrel’, gingen mensen met elkaar in gesprek of leerden mensen elkaar nog beter kennen. Waardevolle ontmoetingen zorgen ervoor dat inwoners uit provincie Fryslan elkaar beter leren kennen.

Wil je de resultaten van het onderzoek ‘Naar een Inclusieve samenleving in 2040’ lezen?
Bezoek dan de website van Planbureau Fryslân, om te zien wat is er nodig voor een inclusieve samenleving in Fryslân in 2040?”

Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!