Welkom bij Inclusief Bewegen   Click to listen highlighted text! Welkom bij Inclusief Bewegen

Bijeenkomst: “Op naar een toegankelijk Fryslân”

Deze middag werd een succes door aanwezigheid van verschillende gemeenteambtenaren en ervaringsdeskundigen die het VN-verdrag Handicap belangrijk vinden en naleven. Ook leden van verschillende sociale adviesraden / participatieraden waren aanwezig.

Iedereen werd deze dag om 13:00 uur verwelkomd. Nico Smits, voorzitter van de Stichting ‘Inclusief Bewegen’ hield een inleiding. Daarna kwamen de volgende mensen kwamen aan het woord: Anneke Helder, als coach functionerend bij gemeente De Fryske Marren, vertelde over wat er zoal komt kijken als je wil bouwen aan inclusie.
Ook Dick Kleinhesselink uit gemeente Heerenveen was aanwezig en vertelde over hun ‘VN-panel’. Gemeente Sudwést-Fryslân vertelde over het eigen ‘inclusienetwerk’ en gemeente Ooststellingwerf vertelde over de ‘inclusie werkgroep’. Gemeente De Fryske Marren had het initiatief ‘Meedenken in de samenleving’.

Na de pauze waren er 2 rondes workshops die iedereen kon volgen. Deelnemers konden de gemeenteleden vragen stellen.

De inspirerende middag is afgesloten met netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Op de website van inclusief bewegen leest u hier meer over. Ook de verschillende interviews zijn binnenkort te bekijken op de facebookpagina.

Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!